nowyoutech.com | Teknoloji, Gezi, Sağlık, Sinema, Dizi ve Film Blog Sitesi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gezi & Seyahat
  4. »
  5. Adana’da Yapılacak Aktiviteler ve Gezilecek Yerler

Adana’da Yapılacak Aktiviteler ve Gezilecek Yerler

Now You Tech Now You Tech - - 6 dk okuma süresi
216 0

Köklü kültürü ile Adana şehri Türkiye’nin önemli gezi noktalarından biridir. Uzun yıllardır mutfağı ile de öne çıkan şehrin en ünlü yemeği Adana kebabıdır. Sadece mutfağı bile şehrin ön plana çıkmasında ve bir turizm noktasında ön plana çıkmasında yeterliyken bir de gezilecek görülecek yerleri eklenince Adana son derece mantıklı bir yurtiçi seyahat noktası haline gelmektedir. Adana’ya gidenlerin mutlaka görmesi gereken yerler, uğraması gereken restoranlar bulunmaktadır. İşte Adana’da Yapılacak Aktiviteler ve Gezilecek Yerler listemiz.

Adana Taş Köprü

Adana dendiğinde ilk akla gelen yer tabi ki taş köprü olmaktadır. Adana’da geçen filmlerde ve dizilerde de en çok ön plana geçen yapı Taş köprüdür. Taş köprü hem güzel görünümü hem tarihi dokusu hem de Adana’nın merkez noktalarından birinde bulunduğu için son derece önemlidir. Taş köprü Seyhan nehri üzerinde bulunmaktadır ve iki tarafı birleştirmektedir. Köprü 385 yılında bizzat Roma imparatoru Hadrianus tarafından yaptırılmıştır. Günümüze kadar çeşitli restorasyonlar ile gelmeyi başaran köprü hala aktif olarak kullanılmaktadır. Taşıt trafiğine kapalı olan köprü sadece yaya trafiğine açıktır ve ziyaretçilerine güzel bir Adana manzarası ile Seyhan nehrinin birleşimini sunmaktadır. Köprüde çok güzel fotoğraflar çekmek mümkündür.

Sabancı Merkez Camii

Adana merkez camii taş köprüye yürüme mesafesinde olan ve büyüklüğü ile son derece dikkat çeken bir camiidir. Camii ilk bakışta önemli bir tarihi hikayeye sahip gibi görünse de son derece yeni bir camiidir ancak büyüklüğü sayesinde görkemli bir yapı olarak Adana’ya gelen ziyaretçileri karşılamaktadır. Seyhan nehrinin kenarında bulunan son derece büyük olan merkez parkın en başında bulunan Camiinin 1998 yılında inşaatı tamamlanmış ve hizmete açılmıştır. 28.500 kişinin aynı anda ibadet edebildiği bu camii Balkanların ve Orta Doğu’nun en büyük camilerinden biri olarak son derece dikkat çekici bir yapıdır ve mutlaka görülmesi gereken yapılar arasındadır.

Adana Merkez Park

Adana merkez park uçsuz bucaksız alanı ile hem bisikletliler için hem de yayalar için son derece güzel bir alandır. Eski dönemlerde çok büyük portakal bahçelerine ev sahipliği yapan bahçe daha sonraki dönemlerde parka çevrilmiştir. Seyhan nehrinin hemen yanında bulunmaktadır ve parkın içinden nehrin karşısına olacak şekilde birden fazla yaya köprüsü bulunmaktadır. Bu asma köprüler görünümleri itibariyle de İstanbul’daki boğaz köprülerini andırmaktadır. Park içinde bir de tesis bulunmaktadır.

Kazancılar Çarşısı

Pek çok kişi tarafından Adana çarşı olarak da bilinen çarşı Adana’nın en eski çarşılarındandır ve bugün içinde birçok zanaatkarı barındırmaktadır. Adı kazancılar çarşısı olsa da pek çok farklı alanda uğraşan zanaatkarlar ürünlerini buradaki dükkanlarında yaparlar ve satarlar. Bu ürünlerin arasında gerçek deriden yapılan köseleler, çok farklı ve çeşitli tespihler ve tespih taşları bulunmaktadır. Bunlara ilaveten yine çarşıda özellikle bölgenin ünlü ve çok kullanılan baharatlarından olan isot ve sumak başta olmak üzere çeşitli baharatlar satan aktarlar bulunmaktadır.

Büyük Saat

Çarşı bölgesine şehir merkezinden gelen ziyaretçiler çarşının bulunduğu ana bulvar üzerinde yürüyüşlerine devam ettiklerinde bulvarın sonunda son derece büyük bir saat kulesi görmektedir. Bu saat kulesi Adana’nın simgelerinden biri haline gelmiştir ve 32 metre uzunluğuyla Türkiye’nin en uzun saat kulesidir.

Ulu Camii ve Külliyesi

Adana’da pek çok turistik yerin en büyük avantajı birbirlerine yakın olacak şekilde konumlanmış olmalarıdır. Tarihi şehir bölgesinde yerleşimler birbirine yakın ve daha küçük bir şehirleşme olduğu için bu yapıların konumlanmaları da son derece yakındır ve aralarındaki mesafe yürüyerek alınabilir. Camii tarihi bir değere sahip olduğu için son derece önemlidir. 16. yüzyılda yapılmış olan camii o dönemde bölgede hüküm süren Ramazanoğulları Beyliği tarafından yaptırılmıştır.

Bu kadar eski bir tarihe sahip olmasına rağmen camii 1998 yılında Adana Merkez Camii’nin hizmete girmesine kadar Adana’nın en büyük camisi olma unvanını elinde tutmaktaydı. Camiinin bu kadar büyük olmasının sebeplerinden birisi de tabi ki yapıldığı dönemden sonra bölgede çok uzun yıllar hüküm süren Osmanlı İmparatorluğu döneminde sürekli olarak bakımlar ve eklemeler yapılmasıdır. Camii ile aynı avlu içinde bir de külliyesi bulunmaktadır. Tarihi büyük saat ve Çarşı ile arasında yaklaşık 200 – 300 metre mesafe vardır.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir