nowyoutech.com | Teknoloji, Gezi, Sağlık, Sinema, Dizi ve Film Blog Sitesi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Sağlık
  4. »
  5. Evde Güvenilir Ateş Düşürme Yöntemleri

Evde Güvenilir Ateş Düşürme Yöntemleri

Meltem Demiröz Meltem Demiröz - - 3 dk okuma süresi
143 0

Sağlık kuruluşlarına gitmeden evde doğal yöntemlerle ateşinizi düşürmek istiyorsanız doğru adrestesiniz. Anide çıkan ateşin belirtilerini en aza indirmek için sizlere önerdiğimiz bu yöntemler kesinlikle uzamanlar tarafından denenmiş ve test edilmiştir. O halde Evde Güvenilir Ateş Düşürme Yöntemleri yazımız sizlerle.

Ateşin Tipik Belirtisi

Üşüme ve kas titremeleri ateşin tipik belirtileridir. Bununla birlikte, artan sıcaklık aynı zamanda bağışıklık sisteminin bakteri veya virüslerle savaşmak için ihtiyaç duyduğu daha fazla beyaz kan hücresi üretir. Bu yüzden ateş vücudumuzun faydalı bir belirtisidir.

Denenmiş ve Test Edilmiş Bir Ev İlacı: Sıkıca Sarının

Vücut ısısı yavaş yavaş yükselmeye başladığında, genellikle otomatik olarak bir ev ilacı kullanırız: sıcaklık. Kendinizi bir battaniye ile kanepeye sarmak veya sıcak su şişesi ile yatakta uzanmak özellikle ateşe iyi gelir. Isının yükselmesine izin vermemeye dikkat edin.

Ateş Düşürücü Doğal Ev İlaçları

Bal: Bağışıklık sistemini güçlendirirken oluşan ateşi en aza indirir.

C Vitamini: Limonda ve kuşburnunda çok fazla bulunan C vitamini soğuk algınlığı belirtilerini en aza indirirken ateşi de düşürür.

Ihlamur Çiçeği Çayı: Terletici etkisinden dolayı vücutta oluşan iltihapları giderir ve ateşi en aza düşürür.

Doğal Ateş Düşürücü Etkisiyle Sirke

Eklem boşluklarına yapılan kompresler, vücut ısısını düşürmek için denenmiş ve test edilmiş bir ev ilacıdır. Bir litre ılık suya iki yemek kaşığı limon suyu veya sirke ekleyin. İki mutfak havlusunu suya batırın, sıkın, her iki baldırı ayak bileğinden dize kadar kırıştırmadan sarın ve her birinin etrafına kuru bir havlu sarın. Üzerini örtün ve yatakta 10 ila 15 dakika dinlenin. Ateş düşmemişse, prosedürü tekrarlayın.

Doğal Bir Tepki Olarak Terlemek

Terleme, ateşe eşlik eden tipik bir semptomdur. Vücudun kademeli olarak daha soğuk bir çalışma sıcaklığına dönmesine yardımcı olur. Bu süreçte sıvı kaybedeceğiniz için bol miktarda sıvı tüketin: bulyon, seyreltilmiş meyve suları, su veya çaylar. Özellikle mürver veya ıhlamur çiçeği çayları terlemeyi teşvik eder.

Ne Zaman Doktora Görünmeliyim?

Ateş birkaç günden uzun sürerse, doktora gidilmesi tavsiye edilir. Ayrıca, sıcaklık yetişkinlerde 40 derecenin, çocuklarda ise 39 derecenin üzerine çıkarsa mutlaka görünmelisiniz.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir