nowyoutech.com | Teknoloji, Gezi, Sağlık, Sinema, Dizi ve Film Blog Sitesi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. SEO
  4. »
  5. Google Dalgalanmaları Nasıl Oluşur?

Google Dalgalanmaları Nasıl Oluşur?

Now You Tech Now You Tech - - 3 dk okuma süresi
112 0

Google Dalgalanmaları Nasıl Oluşur?, temelde algoritma değişikliklerinden ya da sistem hatalarından kaynaklı olarak Google arama sonuçlarında yer alan sitelerin sıralamalarında hızlı değişikliklerin gözlenmesi durumuna Google dalgalanmaları denilmektedir. Fakat bu dalgalanma dönemlerinin kaç ayda bir geleceği konusunda ya da hangi siteleri etkileyeceği hususunda net bir bilgi vermek imkansızdır. Fakat tam bu noktada içeriğinizin özgünlüğü, tasarımınızın farklılığı ve ziyaretçilerinizin sitenize bağımlılığı gibi faktörleri; dalgalanmalardan bizi koruyacak olan limanlar olarak tanımlayabiliriz.

Fakat sığınacağımız bu limanlar gelen dalgaların yüksekliği bilinmediği için bizi yeteri kadar koruyamayabilir. Bu sebeple dalgalanma dönemleri oldukça riskli zaman aralıklarıdır.

Google dalgalanmaları olarak tanımlanan durum sadece birkaç siteye özel bir eylem değildir. Arama sonuçlarında çıkan sitelerin büyük bir kısmını etkileyen bir olaydır. Fakat sitenizin hedef kelimelerde bir anda sıralamalarda değişiklik göstermesi söz konusu olmuş ise siteniz ile ilgili bir ara değerlendirmeden bahsedilebilir. Herhangi olumlu ya da olumsuz bir girişim sonrası Google sitenizi ara değerlendirmeye almış ve karar verme sürecinde sitenizi sıralamalarda farklı konumlarda gösteriyor olabilir.

Her iki durumda da, dalgalanma dönemi gelmeden çalışmalarımızı temiz bir şekilde sürdürmeli ve dalgalanma dönemlerinde çalışmalarımızı normal bir şekilde devam ettirmeliyiz. Sıralamalardaki gerileme durumunda backlink çalışmalarına hızlı bir şekilde yüklenmemeli ve süreci sakin bir şekilde gözlemlemelisiniz.

Dalgalanmalardan olabildiğince az etkilenmek için dikkat etmemiz gerektiğini düşündüğüm konuları şu şekilde sıralayabilirim.

1- Site içeriğimiz Özgün olmalıdır.
2- Sitede geçirilen ortalama süreyi yükseltmeye yönelik çalışmalar yapmalıyız.
3- On Page SEO, yani site içi SEO düzenlemeleri konusunda detaylı analizler yapmalı ve sitenin bütününe yönelik kalite düzenlemelerine gitmeliyiz.
4- Tasarımın özgün olması önemli bir faktör diyebiliriz.
5- Backlink çalışmalarında aşırıya kaçmamalıyız ve çalışmaları periyodik bir biçimde sürdürmeliyiz.
6- Backlink çeşitliliği konusuna önem göstermelisiniz.
7-Riskli backlink profillerinden olabildiğince uzak durmalıyız. (blog backlink, profil backlink vb)

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir