Doğru tahmin ettiniz yapay zeka yazılımı yapıldı konumuzun detaylarına geçelim Yazılımcılığın ve yapay zekanın gelişmesinde ki en önemli şirketlerin ortak amacı olan, insan beynini uygun görülen şekilde imitasyon edebilecek yani taklit edebilecek programlar geliştirmek. Bilim teknolojisi insanları, insan beyninin tamamını simülasyon edebilecek düzeyde, bir yazılım geliştirdiklerinin müjdesini tüm Dünya’ya verdiler. yapay zeka yazılımı yapıldı açıklamasından sonra; İnsanların merakla beklediği ve şimdi ne olacak sorularına, verdikleri cevap ise bu yazılımı hayata sokacak kadar güçlü bir teknoloji üretmek olduğunu dile getirdiler.
İnsan Beynini Taklit Eden Yapay Zeka Yazılımı!
Günümüze bakıldığı zaman, kullanmış olduğumuz her şey neredeyse dijitalleşti. Yapay zeka yazılımı yapıldı denildi. Peki insan beyni bir gün gerçekten dijital bir hale gelecek mi? Bilincimiz, akımlarla ve rakamlarla ifade edilebilecek hatta ve hatta elektronik devrelerden oluşacak mı? Ya da beynimizin bize vermiş olduğu düşünme yetkisini ve hareket kabiliyetini sadece bir yazılım ile simüle edebilecek miyiz? Peki başarıldığı taktirde insanlar için tehdit oluşturabilecek durumlar ne kadar göz önüne alındı? Hepsini zamanla göreceğiz.
Yıllardır geliştirilen elektronik materyal teknolojisi, çok güçlü bilgisayarlar üretmemize yardımcı oluyor. Elektronik, yeni nesil devreler ise artık mikroskop altında inceleyebileceğimiz kadar küçülmeye devam ediyor. Vücudumuzdan alınan bir sıvıyı elektronik ortamda inceleyecek kadar gelişmiş olsa da yapılan bu işlemlerin, işlemci seviyesini arttırmak düşündüğünüz kadar kolay bir durum değil. Göz önüne alındığı zaman, insan beyninde ki hücre ve nöronları simüle etmeleri için uzun yıllar kat edilmesi gereken yollar olduğu aşikar.
Norveç, Japonya, Almanya ve İsveç gibi bazı öncü ülkelerden oluşan araştırmacılar, yeni bir yazılım geliştirdiler ve sadece sanal nöronlar üretildiği taktirde çalıştırılabilecek bir algoritma olduğunu dile getirdiler. Yazılımın genel olarak baktığımız zaman ki amacı ise insanların, beyinlerinde ki nöronlar arasında kurulan elektronik bağlantı birimi olan Sinapsları Simüle etmek üzerine kuruldu. Bir başka tabir de bulunacak olursak beynin çalışma prensipleri sadece bir program(yazılım) tarafından taklit ediliyor.
Bilgisayarı Meydana Getirecek Teknoloji
İnsanların beyninde bulunan nöron aktivitesi tam anlamıyla karmaşık bir yapıya sahiptir. Bire bir şekilde taklit etmek, mevcut teknolojik şartlar altında açıkçası imkansızdır. Geçmişte geliştirilen süper bilgisayarların bir araya getirildiğinde bile sadece %10’luk bir kısmı yapılabilir. İnsan beyninde ki nöronlar, günümüz teknolojilerinden belki 50 kat daha fazla güce ihtiyaç duyuyorlar.
Bütün insanların beyninin taklidini üretmeye çalışmak, günümüzün en üstün teknolojili süper bilgisayarlarından 200 kat daha büyük kapasite ve sisteme sahip olmasını gerektirir. Sonuç olarak bakıldığı zaman, yapay zeka yazılımı yapıldı denilse bile faaliyeti uzun bir süre daha imkansız gibi görünüyor. Araştırmacılar ise iddiaların da teorik olarak üretilmesi beklenen, ileri seviye işlemci teknolojisiyle bu yazılımı bir araya getirdiklerinde, ilk dijital yapay insan beynini ortaya çıkartacaklarından emin konuşuyorlar.