nowyoutech.com | Teknoloji, Gezi, Sağlık, Sinema, Dizi ve Film Blog Sitesi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gezi & Seyahat
  4. »
  5. Muğla’da Gezilecek Yerler

Muğla’da Gezilecek Yerler

Now You Tech Now You Tech - - 4 dk okuma süresi
141 0

Muğla ilimiz ülkemizin Ege Bölgesinde yer almaktadır. Muğla ili 2011 yılı nüfus sayımı verilerine göre 838.324 nüfusa sahiptir. Bu güzel ilimiz 12 ilçe, irili ufaklı 396 köyden oluşmaktadır. Muğla ili, kaynak suları bakımından zengin bir ildir. Fakat gerek mevsimsel etkilerle gerek kaynağın giderek azalması sonucunda suların bazılarında yeterli debi yoktur. Bazıları şifalı kaynak suları şunlardır. Karaada Maden Suyu, Bodrum sahilinde Karaada’nın karşısında yer alır.

Tedavi ve konaklama tesisleri bakımından yeterli imkana sahiptir. Kaplıcanın suyu gerek içilerek gerek duş alınarak kullanılabilir. Romatizmalı hastalıklara, kırık eklemlerin sonraki iyileşme süreçlerinde, kronik iltihaplı romatizmalı hastalıklara, kadın hastalıklarına faydalıdır. Gebeler kaplıcası, Fethiye ilçesine 30 km. mesafede Gebeler köyünde yer alır. Tedavi ve konaklama tesisleri ilkel olmakla beraber, sağlık bulmak için gelen insanlar kendi kurdukları çadırlarda konaklarlar.

Camii ve Kaplıcalar

Bu kaplıcanın suyu içildiğinde, mide barsak, karaciğer ve safra kesesi hastalıklarına; banyo yapıldığında ise her çeşit romatizma ağrılarına, nefrit ve deri hastalıklarına (Akne, Sedef) iyi gelir. Sultaniye Kaplıcası, Köyceğiz Gölü kıyısında yer alır. Tedavi ve konaklama tesisleri yeterli olan kaplıcanın suyu, içildiğinde karaciğer, safra yolları ve barsak hastalıklarına, ruhsal ve bedeni yorgunlukların hafifletilmesinde kullanılır. Bozhöyük Kaplıcası Yatağan’a 8 km mesafede bulunan Bozyakası köyündedir. Yeterli tesis mevcuttur. Kaplıcanın suyu, mide, karaciğer, safra kesesi hastalıklarına, böbrek taşı olanlara faydalıdır. Bu gibi tesislerin yanında Muğla ilimiz birçok tarihi esere de ev sahipliği yapmaktadır. Bunlar ulu Camii, Kurşunlu Camii, Şeyh Camii, Pazaryeri camii, Saburhane Camii, Şahidi Camii, Mustafa Paşa Camii, Tepecik camii, Hacı İlyaz Camii, Firuz Bey Camii, Ahmed Gazi Medresesi, Şemsiana Türbesi, Ağa Camii, Sarıana Türbesi, Beçin Kalesi sayılabilir.

Bodrum Kalesi

Bodrum kalesini ayrıca anlatmakta fayda vardır. Bodrum kalesi Roma Katolik kilisesine bağlı olan Rodos şövalyelerinin himayesinde 15. YY’da havari Petrus adına yaptırılmıştır. Kalenin dört burcu ayrı ülkelerce inşa edilmiştir. En büyük kuleyi İngilizler inşa etmiştir. En yüksek yerdeki kuleyi İspanyollar inşa etmiştir. Kalenin duvarları Hıristiyan inanışına sahip insanlarca kutsal sayılan kişilerin kabartmaları ile Latince yazılarla ve Rodos şövalyelerinin armaları ile bezenmiştir. Kale daha önce depremde yıkılan Halikarnas mozolesinin taşları ile inşa edilmiştir.

Bodrum kalesi Cumhuriyet döneminde onarılmış ve bir parçası müze haline getirilmiştir. Asma köprülü 5 adet kapısı, 3 adet kulesi ve 3 kat suru vardır. Osmanlı Devleti Bodrum kalesini hapishane olarak kullanmıştır. Bodrum açıklarında Yassıada’da deniz altından özellikle Fenike gemilerinden elde edilen tarihi eserler Bodrum Kalesinde toplanmıştır. Ayrıca Telmessos Şehri harabeleri, Caunus şehri harabeleri, öre harabeleri, Patara harabeleri, Labranda harabeleri, Kınık harabeleri, ayaklı köyü harabeleri, Kapıkırık köyü harabeleri, Bagylia harabeleri, Uydai harabeleri güzel Muğla’mızın değerini artırmakta ve turist akımına uğramasını sağlamaktadır.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir