nowyoutech.com | Teknoloji, Gezi, Sağlık, Sinema, Dizi ve Film Blog Sitesi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Sağlık
  4. »
  5. Soğuk Algınlığı İçin Hangi Bitki Çaylarını Tüketmeliyiz?

Soğuk Algınlığı İçin Hangi Bitki Çaylarını Tüketmeliyiz?

Meltem Demiröz Meltem Demiröz - - 4 dk okuma süresi
646 0

Grip ve soğuk algınlığı için birden fazla bitki vardır bunlardan Adaçayı, papatya ve nane genellikle ilk semptomları hızla kontrol altına alabilen bitkilerdir. Öksürüğe iyi gelen bitki bazlı ev ilaçları hafif soğuk algınlığı semptomlarını belirgin şekilde hafifletebilir. İnatçı bir öksürüğü gevşetmek için kekik, çuha çiçeği (kök ve çiçekler) ve anason meyvelerinin çayını demlemek oldukça fayda sağlayacaktır.

Öte yandan, çay hatmi, kaburga otu, sarmaşık ve ebegümeci içeriyorsa, öksürüğün tahrişi azalır. Papatya çiçeklerini solumak da tahriş olmuş mukoza zarlarını yatıştırır. Rezene ve adaçayı çayı boğaz ağrısıyla savaşır. Bu yazımızda sizlere soğuk algınlığının belirtilerini en aza indiren bitkilerden bahsedeceğiz gelin birlikte bu bitkilere göz atalım

Şifalı Bitki Biberiye

Biberiye (Rosmarinus officinalis) şişkinliği giderir ve canlandırıcı bir etkiye sahiptir. Biberiye tentürü veya merhemi masajla uygulandığında kan dolaşımı uyarılır ve bu da gergin kasları gevşetebilir. Kalp yetmezliği, dolaşım bozuklukları, varisli damarlar veya ateşli bir enfeksiyondan muzdarip olanlar biberiyeyi sadece bir doktora danıştıktan sonra kullanmalıdır. Biberiye çayı soğuk algınlığının belirtilerini hafifletirken aynı zaman da rahatlatıcı bir etki de sağlar.

Ihlamur Çiçeği Çayı

Ihlamur ağacı Orta Çağ’dan beri şifalı bir bitki olarak bilinmektedir. Her ikisi de Haziran/Temmuz aylarında çiçek açan yaz ıhlamuru ve kış ıhlamurunun çiçekleri kullanılır. Ihlamur çiçeği çayı içildiğinde, çiçeklerin içerdiği müsilaj tahriş olmuş mukoza zarlarını koruyucu bir tabaka gibi kaplar ve böylece kuru, tahriş edici öksürükleri hafifletir. Banyo katkı maddesi olarak ıhlamur çiçeklerinin sakinleştirici, uyku getirici bir etkisi olduğu söylenir.

Doğadan Gelen Ev Yapımı Çay: Kuşburnu Çayı

Soğuk hazırlanmış kuşburnu çayı C vitamini açısından çok zengindir. Öksürük için birebir olan kuşburnu çayı gribal enfeksiyonlara karşı koruyucu bir rol oynar. Taze veya kurutulmuş kuşburnuları yıkayın, uzunlamasına kesin ve tohumlarını bir kaşıkla kazıyın. Kalan meyveleri doğrayın ve soğuk olarak hazırlayın: 1 yemek kaşığı meyveyi yaklaşık 250 ml suda bir gece bekletin. Ertesi gün, 10 ila 15 dakika pişirin, sonra süzün ve için.

Sakinleştirici Etkisiyle Papatya Çayı

Bitki uzmanı Karin Greiner, özellikle soğuk algınlığına şiddetli bir nezle eşlik ettiğinde papatya çayı kullanmayı tercih ediyor. Karin Greiner ayrıca her soğuk çayla birlikte küçük bir inhalasyon yapılmasını öneriyor: Her yudumdan önce buharı tüten çay fincanı üzerinde üç kez derin nefes alın, bu etkilenen mukoza zarlarını nemlendirir ve rahatlatır.

Soğuk Algınlığının Başlangıcı İçin Zencefil Çayı

Zencefil kan dolaşımını uyarır, ısıtır ve anti-enflamatuar etkiye sahiptir. Bağışıklığı güçlendiren zencefil çayı mutlaka tüketilmesi gereken bir çaydır. Üç ince dilimi 200 ila 250 ml kaynar suyla demliyor ve hepsini üstü kapalı olarak yaklaşık 5 dakika demlemeye bırakıyor. Daha baharatlı seviyorsanız, elbette daha uzun süre bekleyebilirsiniz. Çay biraz soğuduktan sonra bal ve limon ekleyerek tadına bakın ve hazır.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir